Jag följer inte någon diet, men har däremot inte ätit godis på över tretton år. Anledningen är att jag var sockerberoende under gymnasietiden och blev tillsammans med en diabetiker. Innan förbudet åt jag godis för kanske 10-15 kronor per dag. Det kanske inte låter så mycket, men när jag slutade fick jag ordentliga blodsockerfall. Jag blev darrig, fick större humörsvängningar och mådde dåligt.

Kanske undrar du om jag ätit godis sedan dess och om jag även undviker kakor, bullar, glass och chips? Självklart har jag ätit lite godis, t.ex. om det varit Non stop på en tårta eller chokladbitar i en glass. Jag har även efter respektive förlossning valt ut en godis som belöning (och båda gångerna har jag insett att det inte är så gott som jag förväntat mig).

Som du kanske märker har jag inga som helst restriktioner kring kakor, bullar, glass eller chips. Skillnaden är enkel för mig: Godis kan jag inte sluta äta, när jag väl börjat. Det andra blir jag snabbare mätt av (och jag tröttnar också snabbare på det).

Egentligen borde jag nog äta lite mer fiberrik mat, eftersom jag fortfarande är känslig för blodsockerfall och stundvis har hemorrojder från helvetet. Något som jag blivit allt bättre på är dock mellanmål och att alltid ha en banan eller smörgås i väskan när jag är iväg på nåt.